A Tajga az egy olyan alkoholtartalmú ital, ami olcsó és bűnrossz, tehát tökéletes alapanyag egy stexkluzív koktélhoz.

Félve mondom ki, hogy ez egy vodka, hiszen, ha egy Absolut, Smirnoff, Bols vagy Finlandia fogyasztó meglátja ezt a "dolgot", hát, hogy is mondjam, sírva menekül.
A vodka amúgy egy olyan ellenségünk, amivel nagyon közeli viszonyt ápol egy alko-gourmand, viszont magában soha nem issza. Hogy miért? Azon vodkák, amelyeket illik magában fogyasztani, rettentően drágák, a megfizethető kategóriának pedig hasonló íze van a poshadt vízzel kevert etanoléhoz.

Na de, térjünk vissza a Tajgához. Bár tényleg lehet boltban vásárolni Tajga vodka felíratú festékhigítót, a Tajga számomra inkább egy összefoglaló néve azoknak a vodkáknak, amelyek annyira olcsók, hogy mármár fűteni is megéri velük, de kénytelen vagyok ismételni magamat, ihatatlan, magában az élvezeti értéke a metil-alkoholéhoz hasonló és a hatása is nagyjából. Viszont "koktélok" készítésére egyenesen remek.

Nem akarom felsorolni az összes keverési módot, mert igazából, a vodkákat tényleg bármivel lehet keverni, a festéktől kezdve David Guetta-Sexy chick számáig bezáróan.
Leírnék párat, aminek hangzatos neve van és olcsó az elkészítése, de mielőtt belekezdenék, tisztázzunk egy dolgot: Tajgakoktélt csak akkor csinál az ember, ha a saját pénzét költi, ha elmegy házibuliba, akkor, ha belegebed is keresnie kell valami alkoholt amit bekeverhet akármivel, ami drágább mint a Tajga, hohó tényleg, egy aranyszabály a stexkluzív alko-gourmandok életében: Buliban mindig drágább piát iszunk, mint amit vittünk. 

Akkor a Tajga két felhasználási módja:

TajgaLibre:
-Tajga (rum helyett)
-Kóla (igazából, ez a CubaLibrében is van, nah kövezzetek meg)
-Citromlé, gazdagéknál citrom(bármily meglepő: Lime helyett)

Naplemente:
Ehhez fűződik egy kis történet: Én Gödöllő vonzáskörzetében élek, tehát, ha inni akarok, akkor felkeresek egy gödöllői kocsmát, így történt ez egy szerdai napon is, amikor betévedtem az egyetemi kocsmába, a Katlanba. Miközben kértem a szokásos presszókávémat (ez egy jó kis alko-gourmand trükk, de erről majd később) észrevettem, hogy akciós koktélok kaphatók, ezek egyike volt a Naplemente 370 forintért.
-Tajga (nemtudom mi helyett, szerintem itt ez alaptartozék)
-Narancslé (szintén alaptartozék, lehet más gyümölcslé is, de akkor annak adjatok új nevet)
-Grenadine, más néven gránátalma szirup (tudom ez vicces, ha van ilyen akkor ilyennel, de mivel ez nem annyira alap dolog, mint az,hogy a csapből víz folyik, ezért bármilyen karakteres szörp megteszi, ajánlom a málnaszörpöt)

Fogyasszátok őket egészséggel bátran. További szép, stexkluzív estét!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stexkluziv.blog.hu/api/trackback/id/tr951889938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása