How to be stexkluzív?

2010.03.31. 23:01

Olcsón berúgni jól érezni magunkat könnyű, a kannásbor feltalálása óta bárkinek sikerül 100-200 forintból, de az már egy külön feladat, hogy a berúgási célunkat leplezni is tudjuk. Én ezt tűztem ki magamnak célul a blog indításakor. Remélem idővel sok stexkluzív és alko-gourmand fog szaladgálni Magyarországon, hogy a TajgaLibre szállóige lesz és, hogy az ember, nem "bebaszni" megy, hanem "kacsázni". Nah fussunk neki!

Sokan érzik magukat kirekesztve, mivel, nincs pénzük egy rendeset bulizni és irigykedve nézik azokat az embereket, akik elisznak harminc-ezer forintokat mindegyik este. Elárulok egy titkot, aki nem tudja elérni 2000 forintból ugyan azt a hatást, nah az nem tartozik közénk.

A legegyértelműbb, a legalapabb és a legprolibb megoldás természetesen a kannássör, tudjátok, amit két literes üvegben árulnak, de akik ilyen megoldáshoz folyamodnak, azok nem tudják azt, hogy mit tartogat számukra az éjszaka.

Kezdjük is a kedvencemmel, azzal az alkohol tartalmű itallal, ami minden házibulin van valahogy, de rejtélyes módon, mindig meg is marad, ez pedig a METAXA. A görög csoda, a hellász-konyak, vagy csúnyább kifejezéssel élve "Zeusz húgya". Sokáig kellett farkasszemet néznem egy üveg ilyennel, de végül rájöttem, hogy hogyan varázsolhatom ezt az "italt" fogyaszthatóvá. Ismerjétek meg a Mejito-t (ejtsd.:mehító), ez a sokak által kedvelt mojito butított változata, hívhatjátok "Napbarnított Mojito"-nak vagy "Elrontott limonádé"-nak, vagy ahogy tetszik, a lényeg, hogy találó legyen, ha beszéltek külföldiül, adjatok neki olyan nevet, az ötleteket várom, hisz, pont ez az alko-gourmandság legfőbb célja, hogy szépen fejezzük ki, hogy mi igazából bármit megiszunk.

Tehát az én receptem:

Mejito:
-Metaxa (fehér rum helyett)
-Citromlé, gazdagéknál citromkarika (lime helyett)
-szénsavas ásványvíz(szóda helyett)
-szénsavas ásványvíz(friss fodormenta helyett)
-szénsavas ásványvíz, vagy gazdagéknál cukor(cukorszirup helyett)

Felszolgálás: Műanyag pohárban, ha van akkor a jég nem árt bele, ha külön jég nincs, akkor az ásványvizet, ha tél van tegyétek ki a hóba, ja nincs tél, akkor a fagyasztóba. Fogyasszátok egészséggel bátran.

További stexkluzív jóestét!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://stexkluziv.blog.hu/api/trackback/id/tr721885590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

memphiS 2010.03.31. 23:39:23

nálam állandó program, és egy kocsmalátogatás elengedhetelen része, hogy a te ún. Mejitod egyik alfaját kérem. ez lenne a metaxa-fanta random keveréke. bár nevet még nem adtam neki.

Prem-blogger 2010.03.31. 23:51:32

Szerintem www.facebook.com/people/Bhaby-Fantaxa/100000454902361 tőle engedélyt kell kérni az elnevezéshez :D

Prem-blogger 2010.04.01. 15:27:13

fantasztikus... zseniális stb. ma mindenhova ezeket írogatod?

Prem-blogger 2010.04.02. 11:47:07

Mivel a cukor jéggel eléggé rosszul elegyedik, ezért ajánlom inkább a mézet vagy valami semlegesebb ízű szörpöt, ha van porcukor akkor azzal is lehet próbálkozni. Persze a cukrot ásványvízzel helyettesítve egy fanyarabb, erősebb italt kapunk, ami szintén nagyon jól tud esni.
Ami még kimaradt: fogyasztás szívószállal.
süti beállítások módosítása